Recepten voor gevogelte

1377 recepten voor gevogelte

8 gedroogde morieltjes 1 borrelglas franse cognac 11/2 kilo kippenvleugeltjes 4 eetlepels olie 1 prei 2 uien 4 kruidnagels 3 laurierblaadjes tijm 250 gram franse selderij 5 sjalotten 2 glazen champagne ...
KookJij - Inspiratie voor thuiskoks

2 maiskipfilets 3/4 liter gevogeltebouillon 2 dl room 1 el bloem 30 gram boter 2 sjalotjes 1 laurierblad 1 foelieblaadje peper zout PESTO: 100 gram vers rucola of roquet sla 40 gram verse Parmezaanse ka...
KookJij - Inspiratie voor thuiskoks

VOOR 1 VOGEL: 3 dl witte wijn 1 1/2 dl honing 1 1/2 dl olijfolie 4 tenen knoflook, gekneusd 2 laurierbladeren 10 takjes peterselie, grof geakt 1 tl verse tijm 1 tl venkelzaad, gekneusd 1 tl korianderzaad, gekneusd ...
KookJij - Inspiratie voor thuiskoks

1,5 lietr bouillon van kip (basis) 200 gram verse zalm 3 grote tomaten (geen vleestomaten) 1 dl slagroom 1 el cognac 5 verse blaadjes verse basilicum peper zout Maak een stevige kippenbouillon volgens basisreceot. Zeef de ...
KookJij - Inspiratie voor thuiskoks

400 gram zuurkool 4 dunne schijven gerookte zalm 4 dunne schijven gerookte ham 8 schijfjes gerookte ganzen-of eendenborstfilet 3 el room 1 el gemengde specerijen naar smaak 1 el fijngehakte walnoten 1 el fijngehakte verse ...
KookJij - Inspiratie voor thuiskoks

1 blikje ananas 1sjalotje 1 rode paprika 1 eetl.olie 1 eetl. azijn 1 dl. bouillon van tablet 1 eetl. gember +siroop allesbinder 2 eetl. vloeibare Croma peper +zeezout uit de molen ketjap-kabeljauw (of andere vi...
KookJij - Inspiratie voor thuiskoks

...Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden) NOTA BENE: Een farce (=vulling) voor gevogelte is bedoeld als een soort temperatuurstabilisator binnen de kalkoen, fazant, eend, kip, enz. om te voorkomen dat het borstvlees is uitgedroogd tegen de tijd dat ...
KookJij - Inspiratie voor thuiskoks

1 sjalotje gesnipperd 15 gram boter 2 el verse of 2 tl gedroogde tijm 1 dl gevogeltefond (potje) 1 dl kruidenbouillon 2 dl sinaasappelsap 1/8 liter crème fraîche zout en peper De boter verhitten en hierin het sjalotje frui...
KookJij - Inspiratie voor thuiskoks

4 aardappelen een beetje rozijnen een beetje pijnboompitten 2 pijlen witloof olijfolie peper zout muskaatnoot koffielepel grove mosterd Aardappelen koken in licht gezouten water afgieten. Pureer en kruid zeer goed af. ...
KookJij - Inspiratie voor thuiskoks

320 g gevogeltegehakt Toevoegen 2 x 15 g Solo 10 cl Solo Vloeibaar 3 eetlepels gehakte dragon peper en zout 4 grote aardappelen 500 g verse spinazie 6 champignons de Paris 5 cl olijfolie 3 cl balsamicoazijn Bak...
KookJij - Inspiratie voor thuiskoks

Pagina 3 van 138