Tarte tatin met vijgen en walnoten - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • 75 g suiker
  • 8 verse vijgen
  • 16 walnoten (of pecannoten)
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur (Gall&Gall)
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid)

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. In taartvorm boter op laag vuur laten smelten. Suiker gelijkmatig in vorm strooien en op laag vuur in ca. 10 min. lichtbruin laten kleuren. Vijgen wassen, droogdeppen en halveren. In elke helft voorzichtig walnoot duwen. Besprenkelen met likeur. Vijgen met bolle kant naar beneden in taartvorm leggen. Deegplakjes op met bloem bestoven aanrecht op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Deeg op vijgen leggen en deegrand tussen vorm en vijgen duwen. In midden van oven taart in ca. 20 min. gaarbakken. Direct uit oven platte schaal op vorm leggen, samen keren (oppassen voor hete karamel!) en taart op bord laten glijden. Lekker met crème fraîche, dikke yoghurt of bolletje ijs.
Tarte tatin met vijgen en walnoten - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn