Hartige banketstaaf stap-voor-stap - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 2 el bloem
  • 250 g rundergehakt
  • ½ tl oregano
  • ½ teentje knoflook (geperst)
  • 10 groene olijven (fijngesneden)
  • 1 gegrilde rode paprika (uit pot)
  • cayennepeper
  • 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt))

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C. Bladerdeeg uitspreiden op werkvlak en laten ontdooien. Plakjes deeg op elkaar stapelen en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een rechthoekige lap.
  2. Gehakt mengen met oregano, knoflook, olijven en paprika. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Met natgemaakte handen gehakt tot rol vormen.
  3. Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Gehaktrol erop leggen en deeg rond gehakt vouwen. Randen goed aandrukken en banketstaaf op vouwnaad leggen.
  4. Eierdooier loskloppen en bovenkant van deeg ermee bestrijken. Staaf in midden van oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin bakken. Eventueel tussentijds met dikke laag keukenpapier vrijkomend vet wegvegen. Staaf iets laten afkoelen en in stukken of plakjes snijden. Kan ook op kamertemperatuur geserveerd worden.
Hartige banketstaaf stap-voor-stap - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn