Sateetjes in drie smaken - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 rode peper (fijngehakt)
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 2 limoenen (geperst)
  • 4 eetlepels olie
  • 200 g kipfilet (in dunne plakken)
  • 200 g varkenshaas (in plakken)
  • 200 g biefstuk (in blokjes)
  • 50 g pinda's (grofgehakt)
  • 1 pot satésaus (hot, 350 g)
  • 200 ml kokosmelk

Bereiding

  1. In schaaltje komijn, koriander, knoflook, rode peper, suiker, vissaus, 2 el limoensap en olie tot marinade roeren. Vlees per soort aan satéstokjes rijgen, in platte schaal leggen en marinade erover schenken. Vlees minstens 1 uur marineren. Pinda's in droge koekenpan kort roosteren. Satésaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met kokosmelk, water en limoensap. Pinda's erdoor roeren.
  2. Saté uit marinade nemen en laten uitlekken. Eventueel satésaus opnieuw zachtjes verwarmen. Grillpan verhitten. Sateetjes in porties roosteren en warmhouden: kip- en varkenssaté in 3-4 min. bruin en gaar grillen, saté van biefstuk 1 min. per kant grillen zodat vlees van binnen nog rosé is. Satésaus apart erbij serveren.
Sateetjes in drie smaken - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn