Sateetjes in drie smaken - Albert Heijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 rode peper (fijngehakt)
- 2 eetlepels donkere basterdsuiker
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 2 limoenen (geperst)
- 4 eetlepels olie
- 200 g kipfilet (in dunne plakken)
- 200 g varkenshaas (in plakken)
- 200 g biefstuk (in blokjes)
- 50 g pinda's (grofgehakt)
- 1 pot satésaus (hot, 350 g)
- 200 ml kokosmelk
Bereiding
- In schaaltje komijn, koriander, knoflook, rode peper, suiker, vissaus, 2 el limoensap en olie tot marinade roeren. Vlees per soort aan satéstokjes rijgen, in platte schaal leggen en marinade erover schenken. Vlees minstens 1 uur marineren. Pinda's in droge koekenpan kort roosteren. Satésaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met kokosmelk, water en limoensap. Pinda's erdoor roeren.
- Saté uit marinade nemen en laten uitlekken. Eventueel satésaus opnieuw zachtjes verwarmen. Grillpan verhitten. Sateetjes in porties roosteren en warmhouden: kip- en varkenssaté in 3-4 min. bruin en gaar grillen, saté van biefstuk 1 min. per kant grillen zodat vlees van binnen nog rosé is. Satésaus apart erbij serveren.
Sateetjes in drie smaken - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn