Frambozentaart - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 150 g zachte roomboter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 250 g tarwebloem
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 el water
  • 250 diepvries frambozen
  • 50 g witte chocolade
  • 4 gelatine
  • 250 mascarpone
  • 125 verse frambozen

Bereiding

  1. Snijd de boter in blokjes. Roer de boter en de helft van de suiker in een kom tot een glad mengsel. Zeef de bloem en meng door het mengsel. Kneed tot kruimelig deeg. Splits de eieren. Voeg de dooiers en het water samen. Voeg toe aan het deeg, kneed tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het 1uur rusten in de koelkast. Ontdooi de frambozen. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit. Vet de taartvorm in en bekleed deze met deeg. Leg bovenop het deeg bakpapier met steunvulling. Bak de deegbodem 10 min. in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en bak daarna nog 10 min. tot de bodem goudbruin is. Laat afkoelen.
  3. Breek de chocolade in stukjes. Hang de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met niet kokend water (au bain-marie). Laat al roerend smelten. Strijk de chocolade over de afgekoelde taartbodem en laat stollen. Week ondertussen de gelatine blaadjes 5 min. in koud water. Knijp de gelatine uit, doe in een steelpan met 3 el water en laat op laag vuur oplossen. Laat 5 min. afkoelen. Prak de diepvries frambozen in een schaal, laat uitlekken. Meng met de mascarpone, de rest van de suiker en de gelatine. Zet 30 min. in de ijskast.
  4. Verdeel het mascarponemengsel over de taartbodem, strijk de bovenkant glad. Verdeel de verse frambozen over de taart.
Frambozentaart - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn