Roompasteitjes - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 plakjes (roomboter)bladerdeeg (diepvries)
  • 1 vanillestokje
  • 125 ml slagroom
  • 2 eierdooiers
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels bloem
  • ½ eetlepel boter om in te vetten

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 250 ºC of gasovenstand
  2. Bladerdeeg op aanrecht in ca. 10 minuten ontdooien. Intussen vanillestokje in lengte opensnijden en in pannetje met slagroom aan de kook brengen. Verwijder het vanillestokje, schraap met een scherp mesje het vanillemerg eruit en roer het door de slagroom. Eierdooiers losroeren met suiker en bloem. Ca. 3 eetlepels hete room erdoor roeren. Eiermengsel al roerend bij room in pan schenken en verwarmen tot mengsel iets gebonden is (niet laten koken). Pan van vuur nemen. Muffinvorm invetten. Plakjes bladerdeeg in vieren snijden. Elke holte met stukje bladerdeeg bekleden, goed aandrukken. Roommengsel over vormpjes verdelen. Pasteitjes in midden van oven in ca. 10 minuten bruin bakken. Pasteitjes uit oven in vorm ca. 10 minuten laten afkoelen. Uit vorm nemen en op rooster verder laten afkoelen.
  3. Pasteitjes voor serveren dik bestrooien met poedersuiker en bestuiven met kaneelpoeder.
Roompasteitjes - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn