Pizzahapjes - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g mozzarella (bol)
  • 75 g hamblokjes
  • 4 el diepvries tuinerwten (of blik)
  • 1 mespunt witte peper (gemalen)
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
  • 15 g verse basilicum (zakje)
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 75 g geraspte jonge kaas
  • 2 blikken sardines in olijfolie
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 2 takjes verse oregano
  • 8 geroosterde rode paprika's in pot
  • 16 plakjes Spianata Romana (salami)
  • 680 g super croissantdeeg (blik à 340 g)
  • 690 ml gekruide tomatensaus
  • 50 g pijnboompitten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Beleg A: Snijd de bol mozzarella in piepkleine blokjes. Meng met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat. Snijd de basilicum in reepjes en schep de helft door het mozzarellamengsel.
  3. Beleg B: Snijd de uien in ringen. Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes. Leg de geraspte kaas klaar. Halveer de sardines en verwijder de graten. Snijd de olijven in plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes oregano.
  4. Beleg C: Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in repen. Snijd de andere bol mozzarella in dunne plakken. Leg de spinata romana klaar.
  5. Rol het croissantdeeg op het aanrecht uit en snijd in 24 vierkantjes. Bestreek het deeg met tomatensaus. Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar houd basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart. Leg per keer 8-12 pizzaatjes op de bakplaat en bak in ca. 12 min. krokant. Beleg de pizzaatjes met achtergehouden garnering.
Pizzahapjes - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn