Hollandse haringspies met mierikswortelroom - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 gekookte biet (ca.125 g)
  • 2 eetlepels kruidenazijn
  • versgemalen peper
  • ⅓ komkommer
  • 4 Hollandse Nieuwe haringen
  • 3 el zure room
  • 1½ tl geraspte mierikswortel (potje)
  • 6 sprietjes bieslook
  • zout

Bereiding

  1. Biet pellen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden en besprenkelen met 1 1/2 eetlepel azijn. Bestrooien met peper. Komkommer wassen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden. Staartjes van haringen snijden en haringfilets in stukjes snijden. Plakjes biet, komkommer en haring afwisselend aan spiesjes rijgen.In kommetje zure room met mierikswortel en rest van azijn tot sausje roeren. Bieslook erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Spiesjes rondom op groot bord leggen en mierikswortelroom in kommetje in midden zetten. Serveren met reepjes Fries roggebrood.
Hollandse haringspies met mierikswortelroom - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn