Gehaktballetjes met muntsaus - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 30 g couscous
  • 250 g lamsgehakt (of rundergehakt)
  • 1 kleine ui (fijngesnipperd)
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • zout en (versgemalen) peper
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • ¼ komkommer
  • 1 dl knoflooksaus
  • 2 eetlepels verse munt (in fijne reepjes)

Bereiding

  1. In kom couscous met 1/2 dl warm water ca. 6 minuten laten wellen. In kom gehakt, couscous, ui, peterselie, zout en peper door elkaar kneden en tot 16 balletjes vormen. In hapjespan olie verhitten en gehaktballetjes in ca. 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar bakken. Komkommer in vieren snijden, zaadjes verwijderen en komkommer in kleine blokjes snijden. In kom knoflooksaus, komkommerblokjes en munt tot romige muntsaus roeren. Gehaktballetjes warm of koud serveren met muntsaus.
Gehaktballetjes met muntsaus - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn