Taart met tropisch fruit - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g patentbloem
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 125 g koude roomboter
  • 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt))
  • 2 el koude melk
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 limoen (uitgeperst)
  • 125 ml slagroom
  • 250 g magere kwark
  • 4 el poedersuiker
  • 1 kleine ananas
  • 2 kiwi's
  • 1 kleine mango

Bereiding

  1. In kom bloem met basterdsuiker en mespunt zout mengen. Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. Eierdooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg eventueel invriezen voor later gebruik.
  2. Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbal uitrollen tot ronde lap die iets groter is dan taartvorm. Taartvorm met deeg bekleden en minstens 1 uur in vriezer zetten.
  3. Intussen gelatineblaadjes 5 min. in koud water laten weken. Blaadjes uitknijpen en in steelpannetje met limoensap zachtjes verwarmen tot gelatine is opgelost. Oplossing tot kamertemperatuur laten afkoelen. Intussen in kom slagroom lobbig kloppen. In andere kom kwark loskloppen met poedersuiker. Gelatinemengsel door kwark mengen. Slagroom losjes door kwarkmengsel scheppen. Mengsel afgedekt minimaal 1 uur in koelkast iets laten opstijven.
  4. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Taartvorm in midden van oven schuiven en deegbodem 25-30 min. bakken tot deegranden bruin kleuren en bodem gaar is. Taartbodem op rooster laten afkoelen.
  5. Ananas, kiwi's en mango schoonmaken en in stukjes snijden. Taartbodem op schaal leggen, kwarkmengsel erin scheppen en uitstrijken. Taart garneren met tropisch fruit.
Taart met tropisch fruit - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn