Crostini fegato - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g kippenlevertjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 2 ansjovisfilets ((uit blik) fijngesneden)
  • 1 theelepel kappertjes
  • 4 sneden brood (dik (bv. boule beurre of pain aux céréales))
  • 8 blaadjes rucola (zak a 75 g)

Bereiding

  1. Verwijder het vet en eventueel het groene stukje van de kippenlevers en snijd ze daarna in kleine stukken. Verhit 3 eetlepels olie in eenkoekenpan en roerbak hierin de kippenlevers met de knoflook 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg de wijn toe en blijf al omscheppend bakken tot het vocht is verdampt. Pureer de lever samen met de ansjovis met de staafmixer en breng op smaak met peper (en eventueel zout). Roer de kappertjes erdoor. Snijd de korstjes van het brood, bestrijk het brood met de rest van de olie en rooster het in de koekenpan goudbruin. Laat het brood goed uitdampen (liefst rechtopstaand), zodat het krokant blijft. Verdeel het levertjesmengsel over het brood en garneer het met 1-2 blaadjes rucola.
Crostini fegato - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn