Groene salade met pistachedressing - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 sneetjes Pain Madeleine (maïsbrood oudbakken)
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 125 g pistachenoten
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 limoen (uitgeperst)
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 zak friséesla (200 g)
  • 1 zak rucolasla (75 g)
  • 1 bakje tuinkers (losgeknipt)

Bereiding

  1. Brood ontkorsten en in keukenmachine tot fijn kruim malen. In koekenpan 2 el olie verhitten. Broodkruim op laag vuur in 4 minuten knapperig en goudbruin bakken, af en toe roeren. Pistachenoten pellen. Onder koud stromend water stugge velletjes en zout van nootjes wrijven.
  2. In slakom dressing kloppen van rest van olie, sjalot, knoflook, limoensap, mosterd en tijm. Op smaak brengen met zout en peper. Frisée, rucola, tuinkers en pistachenoten door dressing mengen. Geroosterde broodkruim erover strooien.
Groene salade met pistachedressing - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn