Gehaktbrood met mosterdmayonaise - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 courgette
  • 3 sneetjes wit brood
  • 1 el worcestershiresauce
  • 15 g verse peterselie (zakje a 30 g)
  • 1½ kg half-om-halfgehakt
  • 200 g bacon (vleeswaren)
  • 200 ml mayonaise
  • 6 el grove Zaanse mosterd
  • 3 bosuien

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui. Fruit in een koekenpan de ui in de olie. Snijd de courgette in kleine blokjes. Voeg de courgette toe, bak ca. 5 min mee op matig vuur. Schep regelmatig om. Haal de korst van het brood af en verkruimel het brood. Hak de peterselie fijn. Klop in een schaal de eieren los met worcestershiresaus en peterselie. Meng het gehakt, courgette en brood erdoor. Breng pittig op smaak met peper en zout.
  2. Vet de bakplaat in. Vorm op de bakplaat met natte handen een bolle staaf van de gehaktmassa. Leg de plakjes bacon kruislings over het gehakt. Leg het gehaktbrood in het midden van de oven. Laat het in ca. 1 uur en 15 min. gaarbraden.
  3. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Meng ondertussen de mayonaise en bosuitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het gehaktbrood warm of koud in plakken. Serveer met de mosterdmayonaise.
Gehaktbrood met mosterdmayonaise - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn