Visballetjes met dille-yoghurtdip - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g witte visfilet (bijv. koolvis, kabeljauw of zeewolf)
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 5 eetlepels milde yoghurt
  • 3 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 1 zakje verse dille ((15 g), fijngehakt)
  • 1 pot augurkenplakjes (uitgelekt)

Bereiding

  1. In keukenmachine visfilet met sjalotten en bloem pureren. Zout en peper naar smaak toevoegen. Van vismengsel ca. 32 balletjes (zo groot als walnoot) draaien. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten, visballetjes in 5 min. rondom bruin en gaar bakken. Uit pan scheppen en op keukenpapier laten afkoelen. Eventueel tot gebruik in koelkast bewaren. In kom mayonaise, yoghurt, knoflook en dille door elkaar roeren. Dip op smaak brengen met zout en peper.
  2. Plakjes augurk gegolfd aan satéprikkers rijgen. Onderaan visballetje prikken. Spiesjes op schaal leggen. Visballetjes koel of op kamertemperatuur serveren, met dipsaus.
Visballetjes met dille-yoghurtdip - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn