Waldorfsalade - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 g ongebrande walnoten
  • 100 ml verse slagroom
  • 2 el mayonaise
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 mespunt kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 Goudrenet appels (of andere friszure appel)
  • 2 bananen
  • 250 g verse ananasstukjes

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet in 7-8 min. gaar. Breng op smaak met de kerrie, (versgemalen) peper en zout. Laat de stukjes kip afkoelen.
  2. Rooster de walnoten 1-2 min. in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen (hierdoor worden de noten weer knapperig). Klop de slagroom een beetje stijf en roer de mayonaise en mosterd erdoor. Breng op smaak met de suiker, (versgemalen) peper en zout.
  3. Pers de citroen uit. Snijd de bleekselderij fijn. Snijd de appel in reepjes en de banaan in plakjes. Schep de appel en banaan om met het citroensap, zodat ze niet bruin worden. Schep de kip om met de bleekselderij, appel, banaan, ananas en de dressing. Bestrooi de salade met de walnoten.
Waldorfsalade - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn