Wortelsoep met gember en rode curry - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 500 g waspeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 aardappels
  • 5 cm gemberwortel
  • ½ zakje verse koriander (à 15 g)
  • 25 g boter of margarine
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta (pot à 225 g Thai Kitchen)
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 250 g Catalaanse braadworstjes (pak à 6 stuks AH)
  • ½ eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Ui pellen en fijn snipperen. Waspeen en bleekselderij wassen en in plakjes snijden. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Gember schillen en fijn raspen. Korianderblaadjes in reepjes snijden.In grote pan boter smelten en ui, gember en rode currypasta ca. 3 minuten fruiten. Waspeen, bleekselderij en aardappel toevoegen en ca. 5 minuten fruiten. 1 Liter water en bouillontabletten aan groentenmengsel toevoegen en soep afgedekt ca. 25 minuten zachtjes koken. Catalaanse worstjes aan soep toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes in soep mee laten koken. Worstjes uit soep nemen en schuin in lengte doorsnijden. Soep met staafmixer pureren. Grillpan tot gloeiend heet verhitten. Pan bestrijken met olie en worstjes op snijkant goudbruin grillen. Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met gegrilde worstjes en koriander. Serveren met naanbrood.
Wortelsoep met gember en rode curry - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn