Pain de Madeleine met sardientjesboter - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • ½ zakje verse peterselie (à 30 g)
  • 2 eetlepels kappertjes (potje)
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 blikjes sardines in olie (à 120 g)
  • 50 g zachte roomboter
  • zout en versgemalen peper
  • 4 sneden Pain Madeleine (maïsbrood extra dik)
  • ½ zakje veldsla (à 75 g)

Bereiding

  1. Steeltjes van peterselie verwijderen. Kappertjes en peterselie fijn hakken. Citroen goed schoonboenen en schil fijn raspen. Citroen halveren en uitpersen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Olijven in plakjes snijden. Graatjes uit sardines verwijderen. In kom sardines met vork door boter prakken. Citroenrasp, kappertjes en peterselie erdoor mengen. Citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen. Sneden brood dik bestrijken met sardientjesboter. Veldsla, uiringen en olijven erover verdelen.
Pain de Madeleine met sardientjesboter - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn