Sardinesandwich - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels tapenade van gedroogde tomaatjes
  • ½ citroen (geperst)
  • ½ zak veldsla (a 75 g)
  • 1 blikje sardines
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 geroosterde paprika's ((uit pot), in repen)
  • 6 sneetjes donker volkorenbrood (bijv. Twents volkoren)

Bereiding

  1. In kom mayonaise mengen met tapenade en 1-2 el citroensap. Sardines droogdeppen met keukenpapier, opensnijden en openklappen (graatjes hoeven niet verwijderd te worden). Sardines besprenkelen met wat citroensap en peper erboven malen. Paprika laten uitlekken en in repen snijden.
  2. Sneetjes brood krokant roosteren en royaal bestrijken met mayonaisemengsel. Over 4 sneetjes veldsla verdelen. Hierop repen paprika en sardines leggen en er 2 stapels van maken. Afdekken met laatste sneetjes, met mayonaisekant naar beneden. Sandwiches iets aandrukken en diagonaal doorsnijden.
Sardinesandwich - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn