Sardinesandwich - Albert Heijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 4 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels tapenade van gedroogde tomaatjes
- ½ citroen (geperst)
- ½ zak veldsla (a 75 g)
- 1 blikje sardines
- versgemalen zwarte peper
- 2 geroosterde paprika's ((uit pot), in repen)
- 6 sneetjes donker volkorenbrood (bijv. Twents volkoren)
Bereiding
- In kom mayonaise mengen met tapenade en 1-2 el citroensap. Sardines droogdeppen met keukenpapier, opensnijden en openklappen (graatjes hoeven niet verwijderd te worden). Sardines besprenkelen met wat citroensap en peper erboven malen. Paprika laten uitlekken en in repen snijden.
- Sneetjes brood krokant roosteren en royaal bestrijken met mayonaisemengsel. Over 4 sneetjes veldsla verdelen. Hierop repen paprika en sardines leggen en er 2 stapels van maken. Afdekken met laatste sneetjes, met mayonaisekant naar beneden. Sandwiches iets aandrukken en diagonaal doorsnijden.
Sardinesandwich - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn