Gevulde tomaten met ei - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 sneetje oud witbrood
  • 25 g geitenkaas 45 (variaties mogelijk)
  • 2 el verse basilicum
  • 4 tomaten (stevig)
  • 1 rode ui
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 el traditionele olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Rasp de geitenkaas. Snijd de basilicum in fijne reepjes. Snipper de ui heel fijn. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten met een theelepel uit. Bestrooi de binnenkant van de tomaat met peper en eventueel zout en laat de tomaten 5 min. omgekeerd op keukenpapier uitlekken.
  3. Verkruimel de sneetjes brood (met korst!) in de keukenmachine heel fijn. Meng het broodkruim met de ui, basilicum en de geraspte kaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met wat keukenpapier en zet ze in het ingevette ovenschaaltje. Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei in de tomaat glijden. Bedek het ei met een dikke laag broodkruim. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak de tomaten in de oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Gevulde tomaten met ei - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn