Groentebordje met peterselie-vinaigrette - Albert Heijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 150 g sperziebonen
- 16 lente-uitjes
- 7 el olijfolie extra vierge
- 200 g shiitakes
- 4 plakjes katenspek
- 15 g platte peterselie
- ½ teen knoflook
- 1 sjalot
- 2 el droge witte wijn
Bereiding
- Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Halveer de lente-ui en kook in ca. 4 min. Giet af en laat uitlekken. Schep om met 1 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de shii-takes op hoog vuur 2 min. Schep de shii-takes uit pan en bestrooi met peper en eventueel zout.
- Verdeel de sperziebonen in 4 bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen. Leg in de ovenschaal en schep er de shii-takes en lente-uitjes ernaast. Snijd de peterselie en knoflook fijn. Snipper de sjalot. Meng de peterselie, knoflook, wijn, sjalot en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de groenten in het midden van de oven 10 min. Besprenkel met de peterselievinaigrette en serveer.
Groentebordje met peterselie-vinaigrette - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn