Groentebordje met peterselie-vinaigrette - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 150 g sperziebonen
  • 16 lente-uitjes
  • 7 el olijfolie extra vierge
  • 200 g shiitakes
  • 4 plakjes katenspek
  • 15 g platte peterselie
  • ½ teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 el droge witte wijn

Bereiding

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Halveer de lente-ui en kook in ca. 4 min. Giet af en laat uitlekken. Schep om met 1 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de shii-takes op hoog vuur 2 min. Schep de shii-takes uit pan en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Verdeel de sperziebonen in 4 bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen. Leg in de ovenschaal en schep er de shii-takes en lente-uitjes ernaast. Snijd de peterselie en knoflook fijn. Snipper de sjalot. Meng de peterselie, knoflook, wijn, sjalot en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de groenten in het midden van de oven 10 min. Besprenkel met de peterselievinaigrette en serveer.
Groentebordje met peterselie-vinaigrette - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn