Bospeen uit de oven - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen (ca. 500 g)
  • 25 g boter (in kleine blokjes)
  • 2 eetlepels dille ((vers of diepvries), fijngeknipt)
  • 150 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet)

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 225 ºC. Puntje aan onderzijde en groen van bospeen snijden, maar 2 cm van groen laten zitten. Wortels onder stromend water schoonboenen (bijvoorbeeld met schoon schuursponsje). Groot stuk aluminiumfolie dubbelvouwen, vel slag draaien en nogmaals dubbelvouwen. Zijkanten twee keer omvouwen, zodat stevige, grote foliezak ontstaat. Wortels voorzichtig via opening in zak stoppen en boterblokjes en dille erbij doen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bouillon erbij schenken en opening meteen dichtvouwen. Pakket op bakplaat leggen en in midden van oven schuiven. Worteltjes in ca. 45 min. gaar laten worden. Pakket uit oven nemen, op serveerschaal leggen en openvouwen (pas op ontsnappende hete stoom!).
Bospeen uit de oven - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn