Rodekool met appeltjes - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g rodekool
  • 1 sjalot
  • 4 kruidnagels
  • ½ tl zout
  • 200 ml water
  • 2 Goudreinette appels
  • 1 plak Peijnenburg gesneden ontbijtkoek
  • 1 el rietsuiker

Bereiding

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern en stronk. Snijd elk stuk kool in lange smalle reepjes. Pel de sjalot en prik de kruidnagels erin.
  2. Doe de kool samen met de sjalot en het zout in een pan. Schenk het water erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de rode kool met de deksel op de pan in 25 min. gaar.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep na 10 min. de appel en ontbijtkoek door de rode kool en laat nog 15 min. stoven.
  4. Verwijder de sjalot met de kruidnagels en breng de rode kool op smaak met de suiker, peper en eventueel zout.
Rodekool met appeltjes - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn