Zuurkool op z'n Hongaars - Albert Heijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 zoete ui (grofgesnipperd)
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 750 g verse zuurkool (uitgelekt)
- 2 theelepels karwijzaad (kummel)
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 250 ml kippenbouillon (of kruidenbouillon (van tablet))
Bereiding
- In braadpan boter verhitten en ui zachtjes glazig bakken. Paprikapoeder en tomatenpuree erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Zuurkool met karwijzaad en tijm door uimengsel scheppen. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en zuurkool in open pan in 20-25 min. gaarstoven, regelmatig omscheppen. Lekker bij braadworst of (kip)rollade.
Zuurkool op z'n Hongaars - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn