Zuurkool op z'n Hongaars - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 zoete ui (grofgesnipperd)
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 750 g verse zuurkool (uitgelekt)
  • 2 theelepels karwijzaad (kummel)
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 250 ml kippenbouillon (of kruidenbouillon (van tablet))

Bereiding

  1. In braadpan boter verhitten en ui zachtjes glazig bakken. Paprikapoeder en tomatenpuree erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Zuurkool met karwijzaad en tijm door uimengsel scheppen. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en zuurkool in open pan in 20-25 min. gaarstoven, regelmatig omscheppen. Lekker bij braadworst of (kip)rollade.
Zuurkool op z'n Hongaars - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn