Berliner kaassoufflé - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 150 g Passendaler-kaas (stukje)
  • ½ zakje verse bieslook (à 20 g)
  • ½ zakje verse kervel (à 15 g)
  • 125 g zachte boter of margarine
  • 3 eieren (op kamertemperatuur)
  • 100 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 bakje hamblokjes (duobakje ca. 250 g)
  • 1½ eetlepel mosterd
  • (versgemalen) peper
  • zout
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand
  2. Korst van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Bieslook en kervel fijnknippen. Bakpapier in cakevorm leggen en zijkanten invetten. In kom boter met mixer licht en schuimig kloppen. Eén voor één eieren erdoor kloppen. Bloem en bakpoeder toevoegen en erdoor kloppen. Kaas, ham, mosterd en kruiden erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en weinig zout. Beslag in cakevorm scheppen en in oven soufflé in ca. 30 minuten laten rijzen en goudbruin bakken. Soufflé langs randen lossnijden. Schaal op vorm leggen, samen keren en soufflé uit vorm laten glijden. Bakpapier verwijderen. Soufflé in plakken snijden en op vier borden leggen. Serveren met grof boerenbrood.
  3. Dit gerecht is ook lekker als hoofdgerecht voor 2 à 3 personen. Serveer er dan een frisse salade bij.
Berliner kaassoufflé - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn