Lauwwarme cocktail van garnalen zalm en mango - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • ½ zakje koriander (à 15 g)
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • zeezout
  • (versgemalen) zwarte peper
  • 1 kleine mango
  • 1 Schots zalmhaasje (200 g)
  • 2 bakjes cocktailgarnalen (à 125 g AH)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma (Monini)

Bereiding

  1. Koriander heel fijnhakken (4 blaadjes achterhouden voor garnering). Limoen goed schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. In kom mayonaise 3/4 deel van koriander 1 theelepel limoenrasp en 2 theelepels limoensap tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Mango schillen en vruchtvlees in plakken van pit snijden. Plakken in stukken snijden. Zalm in blokjes van ca. 2 cm snijden. In kom garnalen zalm en chiliolie door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  2. Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Garnalen en zalm in grillpan in 3 à 4 minuten mooi bruin en net aan gaar roosteren, halverwege keren. In kom garnalen zalm en mango luchtig door elkaar scheppen. Rest van limoenrasp, koriander en 1 eetlepel limoensap erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Cocktail overdoen in vier wijde, hoge coupes en koriandermayonaise erop scheppen. Garneren met achtergehouden koriander.
Lauwwarme cocktail van garnalen zalm en mango - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn