Tilapiapaté met gerookte forel - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g tilapiafilet (vis)
  • 1 pakje gerookte forelfilet (125 g Foppen)
  • 1 ei (middel groot)
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje Kühne)
  • 3 blaadjes munt
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • zout
  • cayennepeper
  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels citroensap
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Bereiding

  1. Vormpjes invetten. Tilapiafilet in stukken snijden. Forelfilet in reepjes snijden. Tilapiafilet met ei, mierikswortel helft van forelfilet en helft van muntblaadjes in keukenmachine zeer fijn pureren. Crème fraîche erdoor mengen. Reepjes forelfilet erdoor scheppen. Mengsel op smaak brengen met zout en cayennepeper. Vispuree in vormpjes scheppen en gladstrijken. In hapjespan ca. 1/2 liter water aan de kook brengen. Vormpjes in kokend water zetten. Vispaté afgedekt op heel laag vuur in ca. 20 minuten gaar laten worden. Vormpjes uit water nemen, paté in vormpjes laten afkoelen.
  2. Komkommer schillen en in dunne plakken schaven. Citroensap erover sprenkelen. Rest van muntblaadjes erboven in stukjes knippen. Vormpjes op bordjes zetten, samen keren en tilapiapaté uit vormpjes laten glijden. Komkommer ernaast scheppen.
Tilapiapaté met gerookte forel - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn