Schorsenerensoep met tuinkers - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 6 plakjes Jambon d'Ardenne (ca. 100 g)
  • 1 ui
  • 2 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dl medium dry sherry
  • 2 potjes schorseneren (a netto 530 g)
  • 2 potten gevogeltefond (a 380 ml)
  • 250 ml slagroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 2 sneetjes wit casinobrood
  • 1 bakje tuinkers

Bereiding

  1. In droge koekenpan plakjes ham knapperig bruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Ui pellen en snipperen. In soeppan olijfolie verhitten en ui zachtjes fruiten. Sherry erbij schenken en op matig hoog vuur in ca. 5 minuten laten verdampen. Schorseneren afgieten en door ui scheppen. Gevogeltefond toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes verwarmen. Met staafmixer (of in keukenmachine) geheel pureren tot glad gebonden soep. Eventueel verdunnen met wat water.
  2. Soep eventueel opnieuw verwarmen. Slagroom erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Soep nog even goed doorwarmen. Intussen sneetjes brood roosteren en diagonaal doorsnijden. Tuinkers van bedje knippen. 3 Schorsenerensoep in zes warme diepe borden scheppen. In midden toefje tuinkers leggen. Plakjes ham elk in 3 stukken breken en stukken schuin tegen en op tuinkers in soep leggen. Geroosterde brood apart erbij geven.
Schorsenerensoep met tuinkers - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn