Salade met warme gemarineerde vijgen en blauwe kaas - Albert Heijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- ½ eetlepel vloeibare honing
- zout en versgemalen zwarte peper
- 6 verse vijgen
- 100 g eikenbladslamelange met rucola
- 150 g blauwaderkaas (bijv. blue stilton)
Bereiding
- In kommetje olie, azijn en honing tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Vijgen elk in 4 partjes snijden en partjes in dressing leggen. Vijgen ongeveer 5 minuten laten marineren. Af en toe omscheppen. Vijgen uit dressing nemen en op schilkant in ovenschaal leggen; dressing bewaren. Intussen sla over vier bordjes verdelen en kaas erover verbrokkelen. Bordjes en ovenschaal afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.
- Ovengrill voorverwarmen. Ovenschaal met vijgen ca. 3 minuten vlak onder grill schuiven. Warme vijgen over bordjes met sla verdelen. Dressing doorroeren en over salade sprenkelen.
Salade met warme gemarineerde vijgen en blauwe kaas - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn