Romige kippensoep met oesterzwammen - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 25 g bloem
  • 1 liter kippenbouillon (zelfgetrokken)
  • 150 g oesterzwammen
  • witte peper
  • 100 g gerookte kipfilet
  • 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt))
  • 1 dl koksroom (pakje a 2 dl)
  • nootmuskaat
  • citroensap
  • ½ zakje verse basilicum (a 15 g)

Bereiding

  1. In soeppan helft van boter smelten en bloem erdoor roeren. Ca. 2 min. zachtjes laten bakken. Helft van bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen tot gebonden soep ontstaat. Scheutje voor scheutje rest van bouillon toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. laten sudderen. Intussen oesterzwammen schoonvegen en in stukken snijden. In koekenpan rest van boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca. 3 min. roerbakken. Bestrooien met zout en peper. Oesterzwammen uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Kipfilet in dunne plakken en hierna in reepjes snijden. In kom eierdooier met koksroom loskloppen. Enkele lepels hete soep erdoor roeren en al roerend aan soep toevoegen. Blijven roeren tot soep fluweelachtig gebonden is, niet meer laten koken! Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en citroensap. Basilicum in reepjes snijden. Kippensoep in vier kommen scheppen. In midden van soep bergje maken van gebakken oesterzwammen, reepjes kipfilet en reepjes basilicum.
Romige kippensoep met oesterzwammen - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn