'Thee' van visbouillon met zalm en garnalen - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 pot visfond (380 ml)
  • zout en peper
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepels citroensap
  • 1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
  • 1 Schots zalmhaasje
  • 1 bakje tuinkers

Bereiding

  1. Venkel en bleekselderij in grove stukken snijden. Knoflook pellen en halveren. Venkel, bleekselderij en knoflook in soeppan leggen. Wijn, fond en 4 dl water erbij schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen. Bouillon afgedekt ca. 20 minuten laten trekken. Bouillon boven andere grote pan zeven (groenten worden niet meer gebruikt). Bouillon op smaak brengen met zout, peper, sojasaus en eventueel wat citroensap. Bouillon snel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  2. Bouillon opnieuw verwarmen. Garnalen in kleine stukjes snijden, zalm in kleine blokjes snijden. Tuinkers afknippen en mengen met garnalen en zalm. Visgarnituur over vier diepe borden verdelen. Hete bouillon in theepot schenken. Borden op tafel zetten, dan de bouillon erover schenken.
'Thee' van visbouillon met zalm en garnalen - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn