Gefrituurde groente-en vleeshapjes - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 150 g broccoliroosjes
  • 4 artisjokbodems (blik)
  • 1 lamshaasje (ca. 150 g)
  • 1 portobello (reuzechampignon)
  • 2 Tasty Tom tomaten
  • 2 eiwitten
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • olie om te frituren

Bereiding

  1. Broccoliroosjes ca. 2 minuten koken in flinke bodem water. Goed laten uitlekken. Artisjokbodems droogdeppen met keukenpapier en halveren. Lamshaasje met scherp mes in dunne plakjes snijden. Portobello schoonvegen met keukenpapier. Steel verwijderen en in 2 plakjes snijden. Hoed van portobello in plakjes snijden. Tomaten schoonmaken, wassen en in plakken snijden. Zaadjes verwijderen.
  2. Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Eiwitten stijf kloppen. In kom zelfrijzend bakmeel, keukenkruiden, olie en ca. 125 ml lauwwarm water gladroeren. Eiwit erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Twee serveerschalen verwarmen. Groenten en plakjes vlees per soort door beslag wentelen en in 1 à 2 minuten gaar en goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Direct serveren.
Gefrituurde groente-en vleeshapjes - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn