Tuinerwtensoep met basilicum - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • 1 zakje verse basilicum ((15 g), in reepjes)
  • 450 g tuinerwten (diepvries)
  • 800 ml groentebouillon (van tablet)
  • 100 g sperziebonen (gehalveerd)
  • 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
  • 1 theelepel gedroogd bonenkruid
  • ½ theelepel (versgeraspte) nootmuskaat
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 duobakje hamblokjes (ca. 200 g)

Bereiding

  1. In (soep)pan olie verhitten en sjalot en helft van basilicum 1 min. fruiten. Van erwten 4 volle eetlepels apart houden, rest door sjalot scheppen. Bouillon toevoegen, soep aan de kook brengen en 3 min. zachtjes laten koken. Met staafmixer soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonen, bleekselderij, bonenkruid en nootmuskaat erdoor roeren. Soep 5-6 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Yoghurt, hamblokjes en achtergehouden erwten door soep roeren en kort meewarmen. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van basilicumreepjes erover strooien.
Tuinerwtensoep met basilicum - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn