Surinaamse pindasoep - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 6 kipbraadsticks
  • 6 eetlepels pindakaas met stukjes noot
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 250 g magere spekblokjes
  • 250 g taugé
  • 2 theelepels piment (poeder)
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 grote ui (gesnipperd)

Bereiding

  1. Breng in een grote soeppan de kipbraadsticks aan de kook met anderhalve liter water, het kippenbouillontablet en de ui. Laat het geheel 1 uur zachtjes doorkoken tot het kippenvlees van het bot valt. Neem de braadsticks uit de soeppan, laat ze afkoelen, haal al het vlees eraf en snijd het in blokjes. Roer de pindakaas en de sambal met een soeplepel kookvocht los in een kom. Doe het kippenvlees terug in de soeppan met het pindakaasmengsel en de spekblokjes. Proef de soep: als u hem te pittig vindt, kunt u er wat extra eetlepels pindakaas door roeren. Niet pittig genoeg? Voeg dan nog wat sambal toe. Voeg de taugé en het pimentpoeder toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Serveer in soepkommen.
Surinaamse pindasoep - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn