Pata negra-pakketjes - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 Conference peer
  • 150 ml sherry medium dry
  • 1 el vloeibare honing
  • 300 g Manchego kazen
  • 80 g serranoham
  • 15 g verse bieslook

Bereiding

  1. Schil de peer en snijd in partjes.
  2. Breng in een pan de sherry met de honing aan de kook, los de honing al roerend op en laat het geheel 2-3 min. inkoken. Leg de partjes peer in de sherry en laat ze in 4-5 min. tegen de kook aan gaar worden. Neem de peerpartjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat het vocht in 5 minuten inkoken tot er nog 3-4 eetlepels over zijn en het stroperig begint te worden.
  3. Snijd de korstjes van de stukjes manchego en snijd elk stuk in 8 puntjes.
  4. Snijd de plakjes ham in de lengte doormidden. Leg er een puntje manchego op, daarop 3 sprietjes bieslook en een partje peer. Rol de plakjes op. Leg de pakketjes op een platte schaal. Druppel er wat sherrysiroop over en bestrooi royaal met peper. Bon appétit!
Pata negra-pakketjes - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn