Stroopwafelparfait - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 ml verse slagroom
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 250 ml milde yoghurt
  • 12 mini-stroopwafels
  • ½ tl kaneel

Bereiding

  1. Klop in een kom de slagroom stijf. Klop vervolgens de suiker en de yoghurt erdoor. Snijd 8 stroopwafeltjes in kleine stukjes en schep samen met de kaneel door het yoghurtmengsel. Bekleed de diepvriesvorm met plasticfolie en schep het yoghurtmengsel in de vorm. Dek af met plasticfolie en zet de vorm voor minimaal 6 uur in de vriezer.
  2. Verwarm de oven voor op 175ºC. Neem ca. 10 min voor het serveren het parfait uit de vriezer. Leg de rest van de stroopwafeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze 2-3 min. in de oven. Neem het parfait uit de vorm en snijd het in plakken. Verdeel de plakken parfait en de warme stroopwafeltjes over de borden. Bestrooi met een beetje kaneel.
Stroopwafelparfait - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn