Crema Catalana - Albert Heijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 citroen (schoongeboend)
- 300 g kristalsuiker
- 6 eierdooier
- 2 el maizena
- 2 tl kaneel
- ¾ liter volle melk
Bereiding
- Rasp 2 tl gele schil van de citroen. Klop in een pan 225 g suiker met de eierdooiers met de handmixer tot een licht schuimige massa. Klop de maizena, kaneel en de geraspte citroenschil erdoor.
- Voeg al kloppend de melk toe. Blijf kloppen tot de melk volledig is opgenomen. Verwarm het mengsel al roeren op een zacht vuur tot er een dikke vla ontstaat.
- Neem de pan van het vuur en schep de vla ins sjaaltjes. Laat de vla minstens afkoelen en minstens 1 uur in de koelkast stevig worden.
- Grill voorverwarmen. Schaaltjes met vla op grillrooster zetten. Rest van suiker over vla strooien. Schaaltjes onder grill schuiven en suiker in ca. 3 minuten goudbruin laten worden (goed in de gaten houden, regelmatig kijken). Direct serveren.
Crema Catalana - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn