Knapperig flensje met slagroomijs en gemarineerde aardbeien - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 3 el Grand Marnier (Gall&Gall)
  • 4 el poedersuiker (250 g)
  • 500 g aardbeien
  • 1 zakje amandelschaafsel
  • 75 g roomboter
  • 125 g bloem (gezeefd)
  • 1 tl zout
  • 2 eieren (M)
  • ¼ liter melk
  • 1 liter slagroomijs
  • slagroom uit spuitbus

Bereiding

  1. Limoen schoonboenen en groen schil er af raspen. Limoen uitpersen. In kom limoensap, limoenrasp, likeur en 3 el poedersuiker door elkaar roeren. Aardbeien voorzichtig wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien in vieren snijden. Aardbeien door limoenmarinade scheppen en minstens 1 uur laten staan. Amandelen grof hakken. In koekenpan 50 g boter smelten. In kom bloem, zout, eieren en melk met garde tot glad beslag kloppen. Gesmolten boter erdoor roeren. Beslag 1 uur laten staan.
  2. IJs uit vriezer nemen en iets zachter laten worden. Amandelen door beslag roeren. In koekenpan restje boter verhitten. 1/6 deel van beslag over panbodem laten uitvloeien en flensje bakken tot bovenkant droog is, flensje keren en ook onderkant goudbruin bakken. Op bord laten glijden en onder aluminiumfolie warm houden. Op zelfde manier nog 5 flensjes bakken. 4 flensjes op zes borden leggen. In midden 3 bolletjes ijs scheppen en aardbeien met marinade erover verdelen. Bestuiven met rest van poedersuiker en toef slagroom erop spuiten.
Knapperig flensje met slagroomijs en gemarineerde aardbeien - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn