Bananencake met pecannoten - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 80 g ongezouten pecannoten (bakje)
  • 450 g mix voor fijne cake (pak)
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 3 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 tl citroensap
  • 200 ml verse slagroom

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Pureer 1 banaan. Hak de pecannoten grof. Bereid de cakebeslag van de cakemix, boter, eieren en melk volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de gepureerde banaan en 3/4 van de pecannoten door het beslag. Snijd de andere banaan in plakjes en besprenkel met citroensap.
  2. Vet de cakevorm in. Schep de helft van het cakebeslag in de vorm. Verdeel de plakjes banaan erover. Voeg de rest van het cakebeslag toe. Bak de cake in ca. 75 min. gaar. Laat de cake afkoelen.
  3. Klop de slagroom lobbig. Snijd de cake in dikke plakken. Serveer de cake met slagroom en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Bananencake met pecannoten - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn