Clafoutis Limousin (kersengebak) - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g kersen zonder pit (of vers, of uit pot)
  • 250 ml halfvolle melk
  • 75 g tarwebloem
  • 3 middelgrote eieren
  • 75 g kristalsuiker
  • 8 g vanillesuiker (zakje)
  • 1 mespunt zout
  • 2 el poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de taartvorm in met boter. Verdeel de kersen over de bodem van de taartvorm (kersen uit de pot eerst goed laten uitlekken). Klop in een kom de melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een luchtig beslag.
  2. Schenk het beslag over de kersen en schuif de schaal in het midden van oven. Bak de clafoutis in 40-45 min. gaar en goudbruin. Haal de vorm uit de oven en bestrooi de clafoutis met poedersuiker. Serveer warm.
Clafoutis Limousin (kersengebak) - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn