Luchtige limoen-passievruchtmeringues - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 400 g fijne kristalsuiker
  • 3 limoenen
  • 1 tl maizena
  • 4 passievruchten

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 150 °C. In vetvrije kom eiwitten met mixer kloppen tot massa pieken vormt. Lepel voor lepel 200 g suiker erdoor kloppen, tot eiwitschuim stevige pieken vormt. Van limoen 1/2 el schil raspen, limoenen uitpersen. Met grote opscheplepel (niet van zilver) maizena en 1 tl limoensap door schuim spatelen. Van schuim op ruime afstand van elkaar 8 grote, ovale bergjes op met bakpapier beklede bakplaat scheppen. Bakplaat in midden van oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken. Als schuim toch bruin begint te kleuren, direct oventemperatuur verlagen of ovendeur (met pollepel ertussen) op kier zetten. Oven uitschakelen, maar deur dicht laten. Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is. Meringues tot gebruik in luchtdicht afgesloten trommel bewaren. In steelpan limoensap met 200 g suiker, 1/2 el limoenrasp en 150 ml water tot stroopje inkoken.
  2. Meringues over acht borden verdelen. Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit scheppen. Passievruchtzaadjes door limoenstroop roeren. Saus over meringues schenken.
Luchtige limoen-passievruchtmeringues - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn