Pruimen uit de oven - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 8 verse pruimen
  • ½ citroen (geperst)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ pakje amandelspijs (a 300 g)
  • 25 g koude roomboter
  • ½ liter vanilleroomijs

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Pruimen halveren en pitten verwijderen. Pruimen met bolle kant naar beneden in ovenschaal leggen. Snijvlak besprenkelen met citroensap en bestrooien met gemberpoeder. Van amandelspijs 16 kleine balletjes vormen. Spijs in holtes van pruimhelften duwen. Boter in vlokjes over pruimen verdelen. Ovenschaal in midden van oven zetten en pruimen ca. 15 min. bakken. IJs uit diepvries nemen en iets zachter laten worden. Warme pruimen over vier borden verdelen. Met ijsboltang 4 bolletjes roomijs naast pruimen scheppen.
Pruimen uit de oven - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn