Aardbeienroomflip met rabarber - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g verse rabarbers
  • 4 el kristalsuiker
  • 2 tl allesbinder
  • 250 g verse aardbeien
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 125 g mascarpone
  • 4 dl blanke vla

Bereiding

  1. Snijd de rabarber in stukje van 3 cms. Breng in een steelpan het water met 3 el suiker aan de kook. Voeg de rabarberstukjes toe en laat in 5-7 min. zacht worden. Bind eventueel het kookvocht met allesbinder. Laat de rabarber afkoelen.
  2. Snijd de aardbeien in stukjes. Houd 2 el aardbeienstukjes achter voor de garnering. Pureer in een kom met staafmixer of keukenmachine de rest van de aardbeien met balsamicoazijn en de rest van de suiker. Klop de mascarpone erdoor.
  3. Schenk in 4 hoge glazen afwisselend blanke vla, rabarber en laagjes aardbeienroom. Eindig met een laagje blanke vla. Garneer de aardbeienroomflip met stukjes aardbei.
Aardbeienroomflip met rabarber - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn