Aardbeienroomflip met rabarber - Albert Heijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 250 g verse rabarbers
- 4 el kristalsuiker
- 2 tl allesbinder
- 250 g verse aardbeien
- 1 tl balsamicoazijn
- 125 g mascarpone
- 4 dl blanke vla
Bereiding
- Snijd de rabarber in stukje van 3 cms. Breng in een steelpan het water met 3 el suiker aan de kook. Voeg de rabarberstukjes toe en laat in 5-7 min. zacht worden. Bind eventueel het kookvocht met allesbinder. Laat de rabarber afkoelen.
- Snijd de aardbeien in stukjes. Houd 2 el aardbeienstukjes achter voor de garnering. Pureer in een kom met staafmixer of keukenmachine de rest van de aardbeien met balsamicoazijn en de rest van de suiker. Klop de mascarpone erdoor.
- Schenk in 4 hoge glazen afwisselend blanke vla, rabarber en laagjes aardbeienroom. Eindig met een laagje blanke vla. Garneer de aardbeienroomflip met stukjes aardbei.
Aardbeienroomflip met rabarber - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn