Bitterkoekjespudding met espressosiroop - Albert Heijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 50 ml amarettolikeur (Gall&Gall)
- 8 bitterkoekjes (in kleine stukjes)
- 1 pakje pudding met roomsmaak
- ½ liter koude melk
- 1 zakje espresso oploskoffie (1.8 g)
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereiding
- Amaretto in steelpan verwarmen, van vuur nemen en stukjes bitterkoek in likeur weken. Intussen in kom inhoud van pakje roompudding met 1/2 dl melk gladroeren. In pan rest van melk aan de kook brengen. Melk van vuur nemen, puddingmengsel erdoor roeren en pudding al roerend op vuur ca. 2 min. zachtjes doorkoken. Stukjes bitterkoek door warme pudding scheppen. Puddingvorm omspoelen met koud water, pudding in vorm schenken en koud laten worden. Pudding in koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Vlak voor serveren in kommetje espressokoffie en bruine suiker in 50 ml kokend water oplossen. Pudding op platte schaal storten en espressosiroop eromheen schenken.
Bitterkoekjespudding met espressosiroop - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn