Bitterkoekjespudding met espressosiroop - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 ml amarettolikeur (Gall&Gall)
  • 8 bitterkoekjes (in kleine stukjes)
  • 1 pakje pudding met roomsmaak
  • ½ liter koude melk
  • 1 zakje espresso oploskoffie (1.8 g)
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker

Bereiding

  1. Amaretto in steelpan verwarmen, van vuur nemen en stukjes bitterkoek in likeur weken. Intussen in kom inhoud van pakje roompudding met 1/2 dl melk gladroeren. In pan rest van melk aan de kook brengen. Melk van vuur nemen, puddingmengsel erdoor roeren en pudding al roerend op vuur ca. 2 min. zachtjes doorkoken. Stukjes bitterkoek door warme pudding scheppen. Puddingvorm omspoelen met koud water, pudding in vorm schenken en koud laten worden. Pudding in koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Vlak voor serveren in kommetje espressokoffie en bruine suiker in 50 ml kokend water oplossen. Pudding op platte schaal storten en espressosiroop eromheen schenken.
Bitterkoekjespudding met espressosiroop - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn