Citroencrème met aardbeien - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 200 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 500 g aardbeien
  • 4 eetlepels VodkaPlus citroen of roodfruit (fles 500 ml)
  • 1 bakje Griekse yoghurt (150 g)
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C. Citroen schoonboenen, 2 tl van schil raspen en uitpersen. Rasp met 4 el sap door helft van room roeren. Met mixer eieren met 125 g kristalsuiker schuimig kloppen. Citroenroom erdoor kloppen. Mengsel over soufflévormpjes verdelen en elk vormpje paar keer op aanrecht tikken, om luchtbelletjes te verwijderen. Vormpjes op enige afstand van elkaar in braadslede zetten en deze op rooster in midden van oven plaatsen. Kokend water in braadslede schenken tot 1 cm onder rand van vormpjes. Oven sluiten en crème in waterbad in 30-40 min. stevig en gaar laten worden. Na afkoelen verder laten opstijven in koelkast.
  2. Aardbeien schoonmaken, halveren en omscheppen met VodkaPlus en eventueel wat suiker. Smaak 10 min. laten intrekken. Yoghurt over crème uitstrijken en bestrooien met dun laagje basterdsuiker. Rest van slagroom stijfkloppen met 1-2 el suiker. Slagroom met in heet water gedompelde lepel uit kom scheppen en over yoghurt verdelen. Aardbeien met vocht in glazen scheppen, crème ernaast serveren.
Citroencrème met aardbeien - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn