Griesmeelpudding met gewelde pruimen - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g gepelde amandelen (grofgehakt)
  • 500 ml halfvolle melk
  • 50 g griesmeel
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 125 g gewelde pruimen (gesneden)
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiding

  1. Amandelen in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren en laten afkoelen. In pan met dikke bodem melk aan de kook brengen. Griesmeel en suiker in melk strooien, al roerend aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken, blijven roeren. Amandelen door griesmeel scheppen. Vormpjes met koud water omspoelen, griesmeel in vormpjes gieten en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven. Pruimen met sinaasappelsap en kaneel aan de kook brengen en in 10 min. laten inkoken. Bordje op elk griesmeelvormpjes leggen, geheel keren zodat pudding op bordjes glijdt. Sinaasappelsaus met pruimen erbij serveren.
Griesmeelpudding met gewelde pruimen - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn