Griesmeelpudding met citroen - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 700 ml volle melk
  • 125 ml verse slagroom
  • 80 g kristalsuiker
  • 100 g griesmeel (pak 500 g)

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Breng de melk met het merg, de slagroom en de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin. Zet de pan terug op het vuur en laat de pap al roerend 5 min. op laag vuur doorkoken en dik worden. Spoel de puddingvorm om met water (niet afdrogen). Giet de griesmeelpap in de vorm, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen. Zet de vorm daarna in de koelkast en laat de pudding in ca. 3 uur opstijven. Keer de pudding op een diep bord om hem te serveren.
Griesmeelpudding met citroen - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn