Salade met twee soorten geitenkaas en pestoboterhammen - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 40 g pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 80 g zongedroogde tomaten op olie
  • 80 g witte kaasblokjes
  • 4 el honing-mosterddressing
  • 200 g aardappels (vastkokend)
  • 1 bakje verse pesto (100 g)
  • 2 el olijfolie
  • 8 sneetjes casinobrood
  • 2 rolletjes geitenkaas (a 113 g)
  • 4 el vloeibare honing
  • 300 g gemengde sla
  • 1 zakje rocket slamelange (75 g)
  • olie om te frituren

Bereiding

  1. In droge koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren. Ui pellen en in ringen snijden. Tomaten in reepjes snijden. Ui, tomaat en kaasblokjes voorzichtig door honing-mosterddressing scheppen. Aardappels schoonboenen en met kaasschaaf in flinterdunne schijfjes schaven. Bord/vergiet bekleden met keukenpapier. In frituurpan olie verhitten tot 175 °C. Aardappelschijfjes in ca. 2 minuten goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. In kommetje pesto losroeren met olie. Brood besmeren met pestomengsel en ca. 3 minuten onder grill roosteren, warm houden onder aluminiumfolie. Geitenkaasjes in 12 plakken snijden en op bakpapier zetten. Op elk stukje 1/3 eetlepel honing scheppen, geitenkaas in ca. 2 minuten lichtbruin laten worden. Slasoorten mengen en over vier borden verdelen. Tomaat-uimengsel erover verdelen. Op elk bord 3 plakken geitenkaas leggen. Garneren met aardappelschijfjes en pijnboompitten. Pestoboterhammen apart erbij serveren.
Salade met twee soorten geitenkaas en pestoboterhammen - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn