Appelstamppot (hete bliksem) - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel (geschild)
  • 6 Goudrenet appels (in dobbelstenen (niet geschild))
  • 100 ml melk
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)
  • 100 g geraspte emmentaler

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 15 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de stukken appel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en laat het 15 min. garen in de hete oven. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de olie en de melk tot een romige puree. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Meng de helft van de bosui en alle kaas door de puree. Schep op het laatste moment voorzichtig de appelblokjes erdoor zodat deze heel blijven. Strooi voor het serveren de rest van de bosui over de hete bliksem.
Appelstamppot (hete bliksem) - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn