Aardappel-koolkoekjes met camembert - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 300 g spitskool (gesneden)
  • 550 g aardappelpuree (koelvers)
  • 3 tomaten (in 12 dikke plakken)
  • 125 g camembertkaasje (in 12 plakken)
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 75 g rucola slamelange
  • 2 struikjes witlof (losgehaald)
  • 1 ongeschilde appel ((braeburn), in partjes)

Bereiding

  1. In koekenpan met antiaanbaklaag ui in 1 el olie fruiten. Spitskool toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Kool door aardappelpuree mengen, op smaak brengen met zout en peper en van mengsel 12 platte koekjes vormen. Ovengrill voorverwarmen. In koekenpan 1 el olie verhitten en hierin aardappelkoekjes in 2 porties aan beide zijden in 2-3 min. goudbruin bakken. Spitskoolkoekjes uit pan nemen en in met bakpapier beklede ovenschaal leggen. Tomaat en camembert over koekjes verdelen, onder grill schuiven en 5 min. grillen. Intussen in kommetje 3 el olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. In schaal rucolasla mengen met witlof, appel en dressing en bij aardappelkoekjes serveren.
Aardappel-koolkoekjes met camembert - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn