Provençaalse rijstschotel - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g witte snelkookrijst
  • 1 aubergine
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • ½ bakje gemengde noten (mixed nuts, a 175 g)
  • 200 g brie 60
  • 250 g cherrytomaten
  • 3 bosuien

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat nog 5 min. met de deksel op de pan staan. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de aubergine 5 min. Voeg de kruiden en de noten toe.
  2. Schep de rijst erdoor en schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de brie in blokjes en halveer de tomaatjes. Schep de brie en tomaatjes door het rijstmengsel en verwarm het geheel nog 2-3 min. tot de brie begint te smelten.
  3. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verdeel de rijstschotel over de borden en bestrooi met bosuitjes.
Provençaalse rijstschotel - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn